Македонија

ФОТО: Груевски го пречека српскиот колега Вучиќ

ФОТО: Груевски го пречека српскиот колега Вучиќ

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, го пречека својот српски колега Александар Вучиќ.

Потоа двајцата премиери одржаа средба во македонската Влада, а истовремено средба одржаа и министери од повеќе ресори во двете Влади.

vuciikk222

Македонската и српската Влада имаа заедничка владина седница.

vucik333

Груевски и Вучиќ денес ќе одржат и заедничка прес-конференција.

pozdrav

rakuvanje

sredba

preceka