Македонија

ФОТО: Груевски прв македонски политичар со над 200.000 фанови на Фејсбук

ФОТО: Груевски прв македонски политичар со над 200.000 фанови на Фејсбук

Над 200.000 фанови ја следат фан страната на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

Досега сите релевантни анкети покажаа дека претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски е политичар кој ужива најголема доверба кај граѓаните, а тоа го потврдуваат и над 200-те илјади фанови на социјалната мрежа Фејсбук.

Ова е за прв пат во македонската политика, еден политичар да има толку масовна поддршка, од над 200.000 фанови на социјалната мрежа.

На неговата Фејсбук страна секојдневно се споделуваат фотографии и информации од настаните на кои учествува тој.

На страницата можат да се најдат податоци за голем број на случувања, во сите делови од земјата, фотографии од отворање на нови патишта, училишта, спортски сали, лаборатории, медицинска опрема, средби со граѓани…

Секојдневно, на оваа Фејсбук страна, стотици граѓани во коментар му ја искажуваат својата поддршка и му се заблагодаруваат за спроведеното.

Ова е доказ за огромната поддршка која Груевски ја ужива кај граѓаните.