Македонија

Фото: Груевски во Лакавица

Фото: Груевски во Лакавица

Премиерот Никола Груевски денеска ги посети и жителите од поплавеното село Лакавица, Штипско.

Во штипскиот регион поради поројните дождови дојде до поплава.

Екипи на Дирекцијата за заштита и спасување, како и на Армијата на Република Македонија работат на расчистување на теренот.

DSC_5086

DSC_5028

DSC_4988

DSC_4905

DSC_4876

DSC_4853