Македонија

ФОТО: Хулиганите на СДСМ и СОРОС почнаа со палење и каменување

ФОТО: Хулиганите на СДСМ и СОРОС почнаа со палење и каменување

Околу сто дежурни демонстранти на СОРОС го започнаа протестот пред зградата на СЈО. Тие  втор ден протестираат против одлуката на претседателот Ѓорѓе Иванов за помилување на политичари и нивни соработници кои се дел од нелегално прислушуваните разговори, јавува Република.

palenje-kanc1

Толпата која почна да се собира околу 18 часот ја сочинуваат членови на невладини организации и здруженија и гражани под закрила на СДСМ и финансирани од СОРОС.

palenje-kanc2

Протесниот марш од пред зградата на СЈО заврши пред Канцеларијата на претседателот, каде што почнаа да дивеат, да палат и да каменуваат, како што се гледа и од објавените фотографии. На канцеларијата на претседателот беше фрлен запален факел и направена е материјална штета.

palenje-kanc3