Македонија

ФОТО: Хулиганите на СДСМ удрија и по Мајка Тереза

ФОТО: Хулиганите на СДСМ удрија и по Мајка Тереза

Вандалите кои поттикнати од Заев и СОРОС дивеат низ улиците го оштетија и споменикот на најпозната скопјанка, Мајка Тереза.

Местото кое е изградено во нејзин спомен, кое раскажува историја е уништено со графити.

Освен што кршат и уништуваат се пред себе, тепаат полиција и промовираат насилство, хулиганите на СДСМ удрија по сето она што претставува македонски идентитет, вредност и историја.