Магазин

ФОТО: И „Кјуриосити“ направи „селфи“ фотографија

ФОТО: И „Кјуриосити“ направи „селфи“ фотографија

НАСА роверот „Кјуриосити“, кој моментално се наоѓа на локацијата наречена „Кимберли“ направи„селфи“.

На фотографијата се гледа „главата“ на „Кјуриосити“, односно инструментите, вклучувајќи го ласерското око и Масткам камерата.

Овој автопортрет всушност е еден од направената серија  фотографии снимени на 28 април.