Македонија

ФОТО: И младите му свртеа грб на СДСМ

ФОТО: И младите му свртеа грб на СДСМ

Како што објави порталот Прес 24 од приложената коресподенција на СДММ се гледа дека Социјалдемократскиот сојуз на Македонија, општинските организации на оваа партија  зеле активно учество во организирањето на денешниот протест на средношколци во Скопје.

sdsmmmmmmmmm

Погледнете ги фотографиите од разговорот на фунционер на СДММ, како и соопштението кое циркуларно било испратено до неколку скопски општински организации на СДСМ.

vibbb1

 

vibbb3

 

vibbb2

И покрај тоа што СДСМ два месеци биле максимално вклучени во организацијата на т.н. средношколски протести денес тие доживееа фијаско.  На протестите се појавија само 300 лица, вклучително и повозрасни активисти на СДСМ.

33penzioneriii

penzioneriii

penzineriii

Очигледно СДСМ наместо планираните 3000 лица на протести, овој пат СДММ успеале да организираат само 300.

ucenickiprotestt