Македонија

(ФОТО и ВИДЕО) Делови од Скопје повторно под вода по невремето, без реакција од градските власти

(ФОТО и ВИДЕО) Делови од Скопје повторно под вода по невремето, без реакција од градските власти

По краткото невреме кое го зафати Скопје попладнево делови од градот повторно се полавија, а граѓаните на македонската престолнина повторно го искажаа своето големо незаводовлство и револ од неактивноста на градските власти.

На социјалните мрежи се појавија фотографии и видеа од скопските булевари и улици каде надојдената вода предизвика проблеми во сообраќајот, а најмногу за пешаците.

Фотографиите се од делови на Кисела Вода, Партизанска и улицата „Јордан Мијалков во центарот на Скопје.“

Фотографиите кои пристигнаа до нашата редакција се од делови на Кисела Вода, Партизанска и улицата „Јордан Мијалков во центарот на Скопје.“

Инаку викендов Скопје исто така беше зафатено од големо невреме, а градските власти и градоначалникот не преземаат никакви мерки иако двете невремиња беа најавувани со денови.