ТОП,Македонија

ФОТО: Илјадници битолчани со поддршка за ГДОМ и избори на 5. јуни

ФОТО: Илјадници битолчани со поддршка за ГДОМ и избори на 5. јуни

„За Македонија се работи“ вечерва порачаа илјадници граѓани на мирниот собир во Битола.

Огромен број битолчани и денес со поддршка за Граѓанското движење за одбрана на Македонија (ГДОМ). Илјадниците граѓани со јасно порачуваат дека бараат одржување на избори на 5 јуни со цел излез од кризата и нормализирање на состојбата во Македонија.

gdom bitola1

gdom bitola3

gdom bitola4

Битолчани порачуваат дека на мирен начин, без насилство и демократски преку избори може да се надмине кризата предизвикана од СДСМ.

gdom bitola