Балкан

Фото: Илјадници луѓе се приклучија во поворката за Тијана

Фото: Илјадници луѓе се приклучија во поворката за Тијана

Со огласување на ѕвоното на сите цркви во Суботица точно во 17 часот тргна погребната поворка, која ги придружува посмртните останки на Тијана Јуриќ.

Поворката ќе помине 1,5 километри пеш се до градските гробишта во Суботица каде ќе биде погребано телото на несреќното девојче.

На почетокот на колоната заедно со околу 200 расплакани другари и другарки на Тијана со свеќи во рацете, се нејзините две најдобри другарки и двајца другари кои последни ја виделе жива Тијана во кобната вечер пред нејзиното убиство, пренесува српски Блиц.

Пред погребот беше одржано и опело, а во Суботица денес е прогласен Ден на жалост.

tijana-juric-bajmok-ubistvo-komemoracija-foto-nemanja-pancic-1407508608-547855

tijana-juric-bajmok-ubistvo-komemoracija-foto-nemanja-pancic-1407508608-547859

tijana-juric-bajmok-ubistvo-komemoracija-foto-nemanja-pancic-1407508633-547857

tijana-juric-ubijena-bajmok-opelo-kovceg-sahrana-foto-nemanja-pancic-1407509856-547865

tijana-juric-ubijena-bajmok-opelo-kovceg-sahrana-veljovic-foto-nemanja-pa-1407509856-547869