Магазин

Фото: Има 9 години и повеќе од 2 милиони фанови на Фејсбук

Фото: Има 9 години и повеќе од 2 милиони фанови на Фејсбук

Русинката Кристина Пименова нема уште ни десет години, а нејзиното лице и име е веќе познато во целиот свет. Ова деветгодишно девојче го живее сонот н а голем број нејзини врсници.

Благодарение на својата несекојдневна убавина и харизма ги освои насловните страни на многу светски списанија, како на пример „Вог Бамбини“.

kristina-pimenova-1415696831-50927

Кристина е родена во Москва на 27 декември во 2005 година. Во светот на модата и гламурот зачекорила на неполни четири години.

kristina-pimenova-1415697113-50928

Својата убавина и талент за моделинг ги има наследено од својата мајка, која исто така била модел.

kristina-pimenova-1415697268-50930

Пименова е заштитно лице на познати брендови, како што се : Роберто Кавали, Бенетон, Долче и Габана и многу други.

kristina-pimenova-1415697432-50933

Таа професионално се занимава и со ритмичка гимнастика, а мината година ја освои наградата „Гранд Прикс“ на натпреварувањето „Алина 2013“.

kristina-pimenova-1415697317-50931

Кристина во светот на модата ја вовела нејзината мајка, која го води најзиниот профил на социјалните мрежи. Само на нејзиниот фејсбук профил досега има повеќе од 2 милиони фанови.

kristina-pimenova-1415697377-50932

Цел живот е пред неа, а со мали и сигурни чекори полека почна да се искаќува на врвот.