четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

ФОТО: Иновативни детали во домот на Карл Лагерфилд

karl lagerfild

Поврзани вести

Карл Лагерфилд е едно од најпознатите и најценетите имиња на светската модна сцена. Неисцрпната креативност што овој дизајнер ја поседува најчесто се остварува во обликот на прекрасните парчиња облека и модни додатоци што тој ги осмислува за Шанел и Фенди, но овој пат ќе се свртиме кон интимната област на неговото творештво, односно кон неговиот дом.

karl-lagerfild-2

Импозантната библиотека што дизјанерот со години ја собирал и грижливот ја чувал, зазема голем дел од неговиот простор. Но она што е необично е начинот на кој што сите книги се наредени.

karl-lagerfild-4

Лагерфилд дури и овде успеал да остави свој печат. Книгите се наместени хоризонтално, така што при бирање не е потребно да го виткате вратот и да ја наведнувате главата, како што тоа вообичаено го правиме кога одиме во книжарници.

karl-lagerfild-1

Иако овој начин на редење на книгите дава доза на динамичност на просторот во комбинација со минималистичкиот мебел се остварува мошне силен визуелен впечаток, а неможеме а да не се запрашаме – Како ги вади книгите што се на дното?

Најчитани вести