Македонија

ФОТО: Искршен локален штаб на владејачката партија

ФОТО: Искршен локален штаб на владејачката партија

И пред најголемиот верски празник, насилниците на СДСМ не мируваат. Локален штаб на владејачката партија ВМРО-ДПМНЕ беше искршен и во него беше уништен инвентарот.

iskrsen-5stab

Станува збор за штабот на ВМРО-ДПМНЕ во скопско Црниче.

Минатата недела од страна на протестантите на СДСМ беше исшкртан и оштетен општинскиот комитет на владејачката партија во Центар.

iskrsen-3stab

Како што соопштуваат од МВР, денес околу 01,30 часот телефонски во ЕИК-Скопје било пријавено дека во Скопје на ул.„Востаничка“, во објект во кој бил штабот на политичка партија „ВМРО ДПМНЕ“, од страна на неколку непознати лица биле искршени стаклата од влезната врата и страничните стакла од двете страни на вратата.

iskrsen-2stab

iskrsen-4stab