Македонија

Фото: Јанакиески во Катланово

Фото: Јанакиески во Катланово

Министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески пред малку се упати кон Катланово, каде поради невремето пред неколку часа се преврте тешко товарно возило и има сообраќаен застој поради обилните врнежи од снег.

Минстерот Јанакиески на лице место ќе помогне во координирањето за надминување на застојот и евакуација на завеаните возила.

Во моментов специјална дигалка го поместува шлеперот кој е попречен на патот, а возилата со полицика асистенција се пренасочуваат по заобиклните патишта.

mile

teren-01

teren02_thumb_medium500_281