Магазин

(ФОТО) Како изгледа Дубаи под магла на висина од 828 метри

(ФОТО) Како изгледа Дубаи под магла на висина од 828 метри

Преубав поглед од највисоката зграда на светот. Феномен кој арапската метропола ја претвора во град на облаците.

dubai pod magla 1Највисоката зграда на светот се пробива низ маглената прекривка, а од Дубаи застанува здив. Оваа појава се случува само двапати годишно рано наутро поради нагло загревање на воздухот и висока влажност.

 

 

 

dubai pod magla 2Спектакуларниот поглед од највисоката зграда на светот Бурџ Калифа висока 828 го открива градот над густата магла која достигнува висина и до 400 метри.