Македонија

Фото: Како изгледа новиот спортски комплекс „Јане Сандански“ во Аеродром

Фото: Како изгледа новиот спортски комплекс „Јане Сандански“ во Аеродром

Новата сала „Јане Сандански“ во Аеродром која ќе биде дом на РК Вардар, ЖРК Вардар и МЗТ Скопје е во завршна фаза.

Салата во Аеродром полека го добива својот конечен лик. Градена е по европски терк и модерен дизајн, новиот „Јане Сандански“ ќе биде дом за РК Вардар, ЖРК Вардар и МЗТ Скопје.

Покрај спортскиот центар „Борис Трајковски“, Скопје доби уште еден модерен спортски комплекс.

sala-5-500

sala-5002

sala11-500

sala3-500

sala4-500

sala6-500

sala7-500

Преземено од Ракометни вести