петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 58

Фото: Како изгледаат највисокиот и најнискиот човек во светот заедно

1ginisaniv

Последни вести

Чандра Данги е најнискиот човек на светот кој пораснал само 50 сантиметри, а Султан Косен е највисокиот човек на светот и висок е 250 сантиметри.

Тие се дел од рекордерите кои ја одбележуваат 60-годишнината од Гинисовата книга на рекорди.

Чандра и Султан се фотографираа рамо до рамо, како знак на одгележување на годишнината.

Најнискиот човек на светот живее во Непал, а највисокиот во Турција.

ginisanniver

Најчитани вести