Македонија

Фото: Како ќе изгледа руската црква во Аеродром

Фото: Како ќе изгледа руската црква во Аеродром

Рускиот православен храм, кој се уште се гради се наоѓа спроти салата „Јане Сандански“ во скопската населба Аеродром и ќе го носи името „Божјата Троичност Св. Тројца“.

c1

Инвеститор на храмот е рускиот бизнисмен Сергеј Самсоненко и неговото семејство, со поддршка од Македонската православна црква. Православниот храм се очекува да биде готов во текот на 2015 година, пишува Република.

c2