Македонија

ФОТО: Како Велес го пречекува Заев

ФОТО: Како Велес го пречекува Заев

СДСМ ги тепаше стечајците  од Порцеланка. Велес не заборава. Со овој транспарент велешани го пречекуваат опозицискиот лидер Зоран Заев, кој за денеска најави посета на овој град.

Преку транспарентот поставен во строгиот центар на Велес, велешани праќаат порака дека за разлика од него, тие не забораваат дека  за време на владеењето на СДСМ полицијата ги тепаше вработените во Порцеланка кога тие штрајкуваа и си ги бараа своите права.