Магазин

ФОТО: Кара Делевињ со кампања против ловот на диви животни

ФОТО: Кара Делевињ со кампања против ловот на диви животни

По кратката пауза и отсуството од медиумите, Кара Делевињ се враќа со добротворна кампања насочена против ловот на диви живони.

Кара Делевињ со кампања против ловот на диви животни
Кара Делевињ со кампања против ловот на диви животни

Иницијативата насловена „I’m Not A Trophy“ (Не сум трофеј) е насочена кон едукацијата и подигнувањето на свеста за загрозение животниски видови што се изложени на ловниот туризам.

Мошне ги сакам животните и чест ми е што можам да застапувам толку племенита иницијатива, вели таа.

Кара Делевињ со кампања против ловот на диви животни
Кара Делевињ со кампања против ловот на диви животни

Освен тоа, со моето учество сакав да обрнам внимание на фактот дека и жените често се сметаат за трофеи што се ловат, а потоа се презентираат како награда. Време е како општество и жените и дивите животни да престанеме да ги сметаме за трофеи, истакна Кара.

Кара Делевињ со кампања против ловот на диви животни
Кара Делевињ со кампања против ловот на диви животни

Инаку Делевињ во кампањата позира гола, но францускиот уметник Арно Елиас врз нејзиното тело монтирал прекрасни фотографии од загрозените диви животниски видови.