среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 31

ФОТО: Карикатура за кризата во Грција на насловната страна на „Шарли ебдо“

Карикатура за кризата во Грција на насловната страна на „Шарли ебдо“

Карикатура за кризата во Грција на насловната страна на „Шарли ебдо“

Поврзани вести

Францускиот сатиричен неделник кој стана уште попознат по терористичките напади од јануари „Шарли ебдо“ на насловната страница објави карикатура посветена на финансиката криза во Грција и актуелните случувања.

Карикатура за кризата во Грција на насловната страна на „Шарли ебдо“

Карикатура за кризата во Грција на насловната страна на „Шарли ебдо“

Како што пишува „Грик рипортер“, насловната страница на францускиот неделник се однесува на улогата на ММФ во целата ситуација.

„Спасете ја Европа … Удавете ги Грците“, е написот што се појавува на насловната страница.

Грчките медиуми ја пренесуваат насловната страница, при што наведуваат дека неделникот застанал на страната на Грција.

Најчитани вести