Магазин

ФОТО: Кенгур остана без својата мајка, па не се дели од мечето

ФОТО: Кенгур остана без својата мајка, па не се дели од мечето
ФОТО: Кенгур остана без својата мајка, па не се дели од мечето

Осамениот кенгур Дадлбаг многу рано останал без својата мајка, па чуварите од националниот парк му дале плишено мече за да има што да гушка.

Малиот кенгур веднаш ја прифатил играчката и не се двои од неа ниту за миг.

Џилиан Абот решила овој момент да го зачува со фотографија, а нејзиниот син Тим Бешара да ја сподели со светот преку Твитер.

Можеби бил заборавен или неговата мајка не е жива затоа што овој кенгур и бил предаден на мајка ми кога бил само неколку месеци стар. Сега постојано доаѓа за малку гушкање и храна, објаснува Бешара.

kengur1

Кенгурот „Големиот Бак“ сее страв низ Австралија

Не е необично кенгурите да се шетаат низ населени места низ Австралија, но оние малите. Не кенгури од 2 метри кои тежат 100 килограми, кои имаат скинато уво и сакаат да посетуваат игралишта и паркови.

Жителите на едно мало место во Австралија биле шокирани и исплашени бидејќи се појавил огромен кенгур. Мускулестото животно е тешко 100 килограми и често се појавува на игралишта и патеки и брка кучиња и играчи на голф.

Локалните жители го нарекле “Големиот Бак”, а целиот свет тврди дека е најголемото нешто што го виделе во животот.