Македонија

ФОТО: Коце и денеска со автобус на работа

ФОТО: Коце и денеска со автобус на работа

Ваквиот чин на Трајановски следува веќе втор ден откако Град Скопје објави дека јавниот превоз ќе биде бесплатен за сите граѓани, додека не се намали аерозагадувањето.

koce 1

Вчера градот апелираше до граѓаните да ги остават автомобилите и да ги користат бесплатните услуги на јавните превозници, во овој период на голема загаденост на воздухот.