Македонија

ФОТО: Кој е сдсмовецот кој со секира тргна кон полицијата?

ФОТО: Кој е сдсмовецот кој со секира тргна кон полицијата?

Потоа полицијата беше нападната и беа оштетени неколку објекти во центарот на градот Скопје.

Дека се работи за активист на СДСМ доволно говорат фотографиите на социјалните мрежи на кои е сликан во штабот на СДСМ и со Зоран Заев и со Оливер Спасовски.

sekira-640x360

Истиот овој активист беше познат и по фотографијата на која му ја бакнува раката на поранешниот лидер на СДСМ, Бранко Црвенковски.

sekira-1

sekira-3-768x432

Веќе станаа секојдневие фотографиите на лидерот на СДСМ и генералниот секретар со докажани насилници и криминалци.

bacuva-raka-branko

Токму овие луѓе зад превезот на граѓански активисти насилно протестираат во Скопје, напаѓаат полицајци, кршат, ограбуваат и уништуваат објекти.