ТОП,Македонија

ФОТО: Кој е сдсмовецот кој со секира тргна кон полицијата?

ФОТО: Кој е сдсмовецот кој со секира тргна кон полицијата?

Во медиумите излезе видео на кое се гледа како активист на СДСМ од Штип се заканува кон полицијата со секира.

Потоа полицијата беше нападната и беа оштетени неколку објекти во центарот на градот Скопје.

Дека се работи за активист на СДСМ доволно говорат фотографиите на социјалните мрежи на кои е сликан во штабот на СДСМ и со Зоран Заев и со Оливер Спасовски.

sekira-640x360

Истиот овој активист беше познат и по фотографијата на која му ја бакнува раката на поранешниот лидер на СДСМ, Бранко Црвенковски.

sekira-1

sekira-3-768x432

Веќе станаа секојдневие фотографиите на лидерот на СДСМ и генералниот секретар со докажани насилници и криминалци.

bacuva-raka-branko

Токму овие луѓе зад превезот на граѓански активисти насилно протестираат во Скопје, напаѓаат полицајци, кршат, ограбуваат и уништуваат објекти.