Македонија

ФОТО: Кој протестира во Битола?

ФОТО: Кој протестира во Битола?

Паралелно со протестите во Скопје против наводна полициска бруталност, протести има и во Битола. Во Битола, демонстрантите тргна од фонтаната кај музејот, преку Широк сокак кон просториите на Министерството за внатрешни работи. Сепак, она што е впечатливо од протестот во Битола се целосно маскирани лица кои според коментарите на социјалните мрежи наликуваат на членови од озлогласената организација ИСИЛ, поради што се поставува прашањето кој навистина протестира во градот на конзулите, пишува Курир.