ФОТО: Кој се’ од СДСМ и од СОРОС се појави на студентските протести

Студентскиот марш е директно поттикнат и инициран од низа активисти, функционери на СДСМ и пропагандисти на СОРОС. Но, сите ресурси на СДСМ не беа доволни за да се соберат повеќе од две до три илјди луѓе на денешниот партиски протест.

Рецептот за протести кој денеска се спроведува е веќе виден. Манипулација, извртување на реформата и заплашување, како и многу финансиски средства и инфраструктура овозможена од СДСМ, која преку партиски војници пратени на протест ги манипулираат студентите за партиски цели.

Соросовата фондација повторно замеша прсти преку МОФ, чии пак луѓе во најголема мера го контролираат Студентскиот пленум, кој формално и не постои. СДСМ со целата своја логистика, максимален партиски ангажман, со притисок на партиски професори по факултетите и со голема финансиска помош од СОРОС успеа на улица да изнесе две до три илјади лица, пред се партиски членови и активисти на опозицјата.

Alek Gocev

Gjuner Ismail

Ivor Mickovski i Mirjana Najcevska

Vesna i Ognen Bendevski

sdsm1(a)

KarolinaAsterud-RenataDesko

Protesti-studenti-soros1