Македонија

Фото: Коледари во Аеродром

Фото: Коледари во Аеродром

Денеска група дечиња во утринските часови ја посетија Општина Аеродром и пееја коледарски песни. Младите бадникари ја испеаја песната „Вечниот бог се раѓа“ и на тој начин го најавија Христовото раѓање и Божик.

Општина Аеродром во чест на празнувањето на Бадник и Божик им подели пригодни пакетчиња на младите коледари.

koledar (2)

koledar (3)