ТОП,Македонија

ФОТО: Креваат „револуција“, а во недела одмараат во Австрија, Истанбул и по ресторани и мориња

ФОТО: Креваат „револуција“, а во недела одмараат во Австрија, Истанбул и по ресторани и мориња

Учесниците на насилните протести во Скопје, кои се поттикнати и поддржани од СДСМ, во работните денови креваат „револуција“, а за викенд заминуваат на луксузни патувања, пишува „Курир“.

Оние кои се најгласни за време на протестите во кои се уништуваат симболи на македонската историја и се удира по полицајци, се шетаат во странство, на скапи дестинации каде трошат многу пари. За иронијата да биде поголема, на протести тие зборуваат и за сиромаштија меѓу граѓаните. Но, далеку од градот кој полека го уништуваат, овие познати лица, блиски до раководството од Бихаќка, евидентно е дека уживаат во градови во други земји, пишува порталот.

„Курир“ нагласува дека тие кои креваат „револуција“ против, како што велат, „режимот“, во државава очигледно заработуваат огромни суми на пари со кои можат да си дозволат луксузни патувања.

canevska-istambul

Катерина Цаневска беше новинарка во А1 телевизија, а во моментов работи во кабинетот на градоначалникот на Центар, Андреј Жерновски. За време на пауза од протестите таа се прошета низ прекрасната Турција,

asterud-patuvanje

Каролина Ристова-Астеруд, долгогодишен функционер на СДСМ, се одмара во Австрија. Додека партиските поддржувачи дивеат низ Скопје, таа одмарала и е во термална бања во Будимпешта, Унгарија.

kekenovski-pat

Јове Кекеновски од ФРОДЕМ ги поддржува насилните протести во Скопје, но додека ужива во прекрасна глетка, како што вели „На убавиот и зелен Дрим“.

borjan-protest-pat

Борјан Јовановски, новинарот близок до СДСМ и главен критичар на власта и на условите за живеење во Македонија, протестира уживајќи во Брисел.

pat-protest-ruzin

И младите поддржувачи на СДСМ, кои заедно со останатите хулигани прават нереди во македонската метропола, уживаат трошејќи голема сума на пари на пауза од правењето „револуција“.

pat-protest-darko