Македонија

Фото: Лепиткова засадуваше садници во Кочани

Фото: Лепиткова засадуваше садници во Кочани

Соња Лепиткова, државен секретар во Министерството за животна средина и просторно планирање и градоначалникот на о. Кочани, Ратко Димитровски ја поддржаа 14-тата акција „Ден на дрвото-засадија својата иднина“ која годинава се реализираше под мотото „Стоп за катастрофите“.

Тие, заедно со граѓаните на Кочани, засадија садници во дворот на противпожарниот дом.

Lepitkova 4

lepitkova 2