Свет

ФОТО: Магла во Лондон

ФОТО: Магла во Лондон

Стабилното и мирно антициклонско време, кое што овие денови доминира во поголемиот дел од Европа, резултираше со густа магла во британската престолнина.

Оваа глетка нема да потрае уште долго бидејќи до крајот на неделата климатските влијанија од Атлантикот ќе го означат крајот на делување на антициклонската активност во Велика Британија.

Со почетокот на западното струење во водите на Атлантскиот океан, се претпоставува дека можно е глетката да трае и во следните 10 дена.

.