Македонија

ФОТО: Македонците го поздравија Зоран Заев

ФОТО: Македонците го поздравија Зоран Заев

Според пишувањата на регионалните медиуми, на синоќешниот голем граѓански собир на владејачката ВМРО – ДПМНЕ присуствувале повеќе од 90.000 граѓани.

Сите балкански медиуми беа преплавени од фотографии од митингот во Скопје, организиран во понеделникот навечер од страна на владејачката партија ВМРО ДПМНЕ, инаку најмасовен во историјата на Македонија.

Овие фотографии ги објави РТВ Словенија, кои воедно се поздрав до опозицискиот лидер Зоран Заев за тоа како поздравуваат Македонците.

pozdrav-2_thumb_medium500_315

pozdrav-3_thumb_medium500_340