Македонија

ФОТО: Македонците од Мелбурн со порака – кризата да се реши на избори

ФОТО: Македонците од Мелбурн со порака – кризата да се реши на избори

Македонците кои живеат во Мелбурн, Австралија, одржаа семакедонски собир и испратија пораки.

Собирот го одржаа под мотото „Народот се буди за одбрана на Македонија“.

narodot-4avstralija-768x432

Од таму испратија порака дека кризата во Македонија треба да се реши на избори кои ќе се одржат на 5-ти јуни.

narodot-2avstralija-768x432

Пратеникот од дијаспората, Васко Наумовски, беше дел од собирот каде меѓу Македонците истакна дека народот мора да се разбуди и да ја одбрани Македонија.

narodot-avstralija-768x432

Со избори на 5-ти јуни, сметаат, народот ќе и ја врати стабилноста на Република Македонија.