вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 61

ФОТО: Македонија под вода низ фотографии

p8(A)

Последни вести

Речиси половина Македонија е зафатена од големи поплави, веќе неколку денови.

Евакуирани се цели села, а населението од погодените реони има недостаток од чиста вода за пиење и храна.

Надлежните водат тешки битки со надојдените води.

Дополнителнители главоболки предизвикува топлото време, кое придонесува за топење на снеговите по планините, но и поројните дождови кои непрестануваат цел ден.

Еве како низ фотографии изгледаат поплавените подрачја во Македонија.

p1(A)

p2(A)

p3(A)

p4(A)

p5(A)

p6(A)

p7(A)

p9(A)

p10(A)

ФОТО: facebook.com

Најчитани вести