Свет

ФОТО: Медицинска снаодливост, му ја сошиле раката на нога за да му ја спасат

ФОТО: Медицинска снаодливост, му ја сошиле раката на нога за да му ја спасат

Ксиа Веј од кинеската провинција Хунан доживеал  страшна несреќа на работа, по која му била отсечена раката.

За остане крвта во раката, лекарите ја сошиле на глуждот од ногата.

 

„Моравме да ја исчистиме раната пред да ја сошиеме раката“, изјавил еден од лекарите за „Дејли Меил“.

Откако ги санирале раните, докторите му ја вратиле раката и очекуваат наскоро да може да ја користи повторно.

Ова не е прва ваква операција во Кина. На човек кој доживеал повреда на носот му направиле нов кој му го израснале на чело.