Македонија

ФОТО: Меморијален турнир во чест на загинатите херои во Диво Насеље

ФОТО: Меморијален турнир во чест на загинатите херои во Диво Насеље

Во чест на осуммината загинати специјалци во кумановската „Дива Населба“ вчера во Гостивар се одржа Меморијален турнир во мал фудбал.

memorijalrn4

Годинава, на турнирот што е организиран од сругарите на загинатите гостиварци, Ненад Серафимовски и Горан Илиески, учествуваа 4 екипи, а од следната година ќе учествуваат 8 и секоја екипа ќе носи име на еден од загинатите херои во „Диво Насеље“.

memorijalen

Екипите носеа црни и бели маички со ликовите на Ненад и Горан со натпис „Хероите живеат вечно“. На турнирот присуствуваа и припадници на специјалните единици Тигар и ЕБР.

memorijalen3

Осуммината специјалци загинаа на 9 мај минатата година во Куманово во полициска акција за разбивање на вооружена терористичка група.

memorijalen2 memorijalen1