среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 40

ФОТО: Мигрантите плаќаат по 200 евра за велосипед за да стигнат до Скопје

MIGRANTI

Последни вести

Во обид да транзитираат низ Македонија до Србија, мигрантите најдоа ново превозно средство – велосипедот.

Тие за мал велосипед плаќаат по околу 100 евра, за поголем и до 200 евра. За оние кои се дојдени фамилијарно е голем трошок, најмалку 500 евра за велосипед.

Велат дека велосипедите ги купуваат на железничката станица во Демир Капија. Откако нивниот обид да се качат во воз не успеал, се појавиле млади кои им нуделе да им продадат велосипед со кој ќе стигнат до нивната сакана дестинација. Ценкања, убедувања, а најитрите и најсреќните умеат да најдат велосипед и за пониска цена, пишува Република.

MIGRANTI1

MIGRANTI2

MIGRANTI3

MIGRANTI4

Најчитани вести