Магазин

Фото: Мистериозна статуа на Сноуден никна среде Њујорк

Фото: Мистериозна статуа на Сноуден никна среде Њујорк

Во петокот наутро во Union Square Park во Њујорк мистериозно се појави статуа на Едвард Сноуден.

Статуата се наоѓа веднаш наспроти статуата на Абрахам Линколн.

Дел од минувачите ја препознаваат и се сликаат со неа, а дел од нив гледаат со неверување.

Мистериозната статуа е дело на авторот Џим Десицино.

snowden2-472x630

snowden3-1

BzmJN87IgAAchLs-472x630