Свет

ФОТО: Моментот кога Оланд дозна за нападите

ФОТО: Моментот кога Оланд дозна за нападите

Ова е моментот кога францускиот претседател Франсоа Оланд дозна за нападите што се случија во негова непосредна близина.

oland-napadi-2

Тој беше на пријателскиот натпревар помеѓу Франција и Германија на Стад де Франс, а член на неговиот кабинет за безбедност му пристапи и му кажа: Нападнати сме!

oland-napadi-3

Фотографијата е забележана од камерите во националниот стадион.

oland-napadi-4

Првата фотографија е забележана во 21. 17 часот, по ова тој беше евакуиран, а останатите продолжија да го гледаат натпреварот.

Пет минути по втората експлозија тој бил забележан во контролната соба на стадионот додека разговарал на телефон.