Магазин

ФОТО: Најдобри пози за фотографирање

ФОТО: Најдобри пози за фотографирање

Ви претставуваме мини водич за позирање за сите дами што обожаваат да се фотографираат. Советите за позирање најчесто се засноваат на вешти трикови што ви гарантираат совршен изглед на фотографиите. Сепак, важно е да научите и кои грешки би требало да ги избегнувате.

Затоа магазинот „Ел“ ги пренесува одговорите од прва рака на Мајк Копола, фотографот задолжен за фотографирање на познатите личности.

Немојте: Да стоите со рацете покрај телото

Ставете ја едната или двете раце на половината

Ставете ја едната или двете раце на половината, како што тоа го прави Џиџи Хадид и за визуелно да ја истакнете половината. Ако се фотографирате сами можете да ја ставите раката на бедрото.

Немојте: Да ги наведнувате или да ги собирате рамињата

Исправете се и заземете добра поза

Криси најдобро знае што значи да заземете добра поза. Зафрлете ги рамињата наназад и ќе делувате како да имате повеќе самодоверба. Оваа поза…