Магазин

ФОТО: Најслаткиот подарок, бебе во божикен чорап

ФОТО: Најслаткиот подарок, бебе во божикен чорап

Неколку болници во Калифорнија со децении имаат интересна традиција новородените бебиња на своите мајки им ги предаваат „облечени“во  божикни чорапи.

 

 

  Оваа традиција започнала во 1930 година и со кратки прекини е задржана до      денеска.

Годинава 16 доброволци сошиле 250 чорапчиња за бебињата родени на Божиќ.

3stocking