четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 59

ФОТО: Обреновац повторно под вода

o

Последни вести

Иако надлежните тврдат дека опасност од поплави во околијата на Обреновац нема, сепак овие фотографии го докажуваат спротивното.

Командантот на Пожарната бригада на Белград, Миле Јовичиќ изјавил дека за сега нема опасност од нови поплави во Обреновац.

o1

Јовичиќ заедно со претставник на јавното претпријатие „Београд-вода“, со хеликоптер на Министерството на внатрешни работи направиле обиколка на целиот текн на реката Колубара, Тамнава и Пештана и на територијата на Ваљево, Уба и Лазаревац.

Овие фотографии се и повеќе од алармантни, а народот стравува од нови поплави.

o2

o3

o4

 

Најчитани вести