Македонија

Фото: Од пејачка, до незадоволен наставник?

Фото: Од пејачка, до незадоволен наставник?

Цветанка Ласкова денес беше забележана како учесник во протестот на таканаречениот Наставнички пленум.

Во јавноста е познато дека Ласкова не е наставник, но затоа таа ја има лидерската позиција на клубот на жени на СДСМ, со што како и многупати досега се покажа кој стои зад протестите.

Станува јасно дека зад протестот на Наставничкиот пленум стои СДСМ, повторно злоупотребувајќи ги наставници и СОНК, кој пак претходно во име на наставниците постигна договор со Владата.

laskoca