Македонија

ФОТО: Одбележани 111 години од смртта на Гоце Делчев

ФОТО: Одбележани 111 години од смртта на Гоце Делчев

По повод 111 години од смртта на Гоце Делчев, денеска на денот на неговото загинување 4 мај, во Црквата „Св.Спас“, на Плоштадот Македонија и во Градскиот парк во Скопје, официјални државни и институционални делегации положија цвеќе.

Делагација на Градот Скопје положи цвеќе на гробот на Гоце Делчев во Црквата „Св.Спас“, а делегации од Советот на Град Скопје му оддадоа почит на големиот македонски револуционер на споменикот на Плоштадот и на оној во Градскиот парк.

Polozuvanje na cveke 4 maj 2014 (1)

Цвеќиња денеска положија Делегација на Владата на Република Македонија, делегации на државни институции, делегации од политичките партии, делгации на АРМ, МАНУ, како и делегации и претставници од училишта и организации што го носат неговото име.

Polozuvanje na cveke 4 maj 2014 (5)

Во Црквата Св.Спас беше одржана Литургија на Македонската православна црква, а по повод 111 години од смртта на еден од најголемите македонски револуционери, настапи и Мешаниот градски хор „Вардар“.