Македонија

ФОТО: Официрскиот дом во Битола нема да се продава

ФОТО: Официрскиот дом во Битола нема да се продава

СДСМ за попладнево најави протест пред Офицерскиот дом во Битола за, како што велат да се каже стоп за неговата продажба, на што повика и потпретседателот на СДСМ и дополнителен заменик-министер за информатичко општество и администрација Александар Кирацоски, пишува „Курир“.

СДСМ има свои министри во власта, но очигледно поради неактивноста и неучеството во владините седници не знаат што се случува на истите и се обидуваат да направат случај каде го нема.

dok

Имено, Офицерскиот дом во Битола нема да се продава, а Министерството за транспорт и врски согласно законската постапка објави дека имотот нема да биде ставен на продажба по пат на електронско јавно наддавање.

Се чини СДСМ и нивните министри остануваат фокусирани само кога станува збор за манипулации, пишува порталот.