Македонија

ФОТО: Огромна посетеност на граѓанскиот собир на ВМРО – ДПМНЕ во Штип

ФОТО: Огромна посетеност на граѓанскиот собир на ВМРО – ДПМНЕ во Штип

Огромен број на граѓани денеска се собраа во спортската сала „Јордан Мијалков“ во Штип каде ВМРО-ДПМНЕ одржува голем народен собир.  Тоа се гледа од фотографиите објавени од порталот „Курир“.

sobir_1

Владејачката партија пред две недели организираше ваков собир во Скопје каде беа присутни десетици илјади граѓани кои дадоа силна поддршка на нејзините политики.

sobir_2

Минатиот викенд премиерот Никола Груевски се обрати пред огромниот број на граѓани во Битола, а денес своите пораки ги испараќа од Штип.

sobir_3

Масовната посетеност на ваквите народни собири е потврда за големата поддршка и доверба која владејачката партија ја ужива кај граѓаните.

sobir_4

 

sobir_6

фото: Курир