Балкан

ФОТО: Огромни бранови преку ѕидините во Дубровник

ФОТО: Огромни бранови преку ѕидините во Дубровник

Балканот деновиве е зафатен ос големо невреме, бура и снег. На југот од Хрватска силната бура предизвика бранови и до 20 метри.

Еден граѓанин кој живее во Дубровник ги фотографирал временските услови во моментот кога брановите се префрлувале преку ѕидините на градот.