Македонија

ФОТО: Околу 15.000 граѓани на протестот на ГДОМ за одбрана на Македонија

ФОТО: Околу 15.000 граѓани на протестот на ГДОМ за одбрана на Македонија

Околу 15.000 граѓани попладнево излегоа пред Собранието на Република Македонија да дадат поддршка на ГДОМ на протестот против аболицијата на Зоран Заев и Зоран Верушевски.

gdom-2

На протестот на ГДОМ се собраа речиси 10 пати повеќе луѓе отколку на протестот пред СЈО.

gdom-3

Толпата од народ доаѓаше од повеќе страни на лгавниот град и се стационираше пред Законодавниот дом каде свое обраќање имаа актерот Тони Михајловски и аналитичарот Александар Пандов. Во моментов толпата се упатува кон седиштето на СДСМ.

gdom