Македонија,Крими хроника

Фото: ОНА ја прифати одговорноста за двете експлозии во Куманово и Тетово

Фото: ОНА ја прифати одговорноста за двете експлозии во Куманово и Тетово

Одговорноста за двете експлозии кои одекнаа во близина на полициските станици во Тетово и Куманово ја презеде Ослободителната народна армија (ОНА).

Ова е втор пат за три месеци како ОНА да презема одговорност за терористички акции кои се случуваат во Македонија.

Засега МВР ја нема известено јавноста дали постои оружена група која под името ОНА дејствува во Македонија.

Пред две недели ОНА преку писмо до медиумите извести дека нејзини оружени формации патролираат во Тетово, а тоа го потврди и самиот заменик министер за внатрешни работи Земри Ќамили.

2324