Магазин

ФОТО: Ослабела 100 килограми без операции и гладување

ФОТО: Ослабела 100 килограми без операции и гладување

Австралијката Мишел Магнолио ослабела цели 100 килограми без никаква операција или гладување.

Таа цели 17 години имала 172 килограми, но еден ден решила дека веќе не сака да биде дебела и почнала да работи на случајот.

– Потребно ми беше долго време за да не го загрозам здравјето. Не слабеев ниту со гладување, ниту со операции, туку сосема природно и здраво, вели таа.

misel1

Мишел дури добила одобрение за операција на желудникот, но решила дека може сама да се справи со проблемот.

– Знаев дека нема да биде лесно и дека нема да се ослободам од вишокот килограми преку ноќ, но моите блиски пријатели ми беа голема поддршка, вели таа.